Pomoć potresom stradalom području Sisačko-moslavačke županije

Poštovani sugrađani , u nastavku prenosimo dopis Stožera Civilne zaštite Brodsko posavske županije o načinu prikupljanja pomoć za nastradale u potresu .

Vjerujući u vaše veliko srce i empatiju , znam da želite pomoći odmah no  budite strpljivi jer će nastradalim ljudima ta pomoć trebati još dugo vremena .

Upravo zbog toga kako bi smo izbjegli stihiju , snimiil potrebe nastradaloga  stanovništva,  u narednim danima  ćemo vas obavijestiti na koji način se i vi možete priključiti u pružanju pomoći. 

 

Slijedi dopis načelnika Stožera civilne zaštite BPŽ: 

 

 

Obzirom na brojne upite građana, udruga i pravnih osoba koje žele pomoći potresom stradalom području Sisačko-moslavačke županije, Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije u koordinaciji s nacionalnim Stožerom civilne zaštite aktivno se uključio u organizaciju i koordinaciju oko prikupljanja i pružanja pomoći stradalom području susjedne Sisačko-moslavačke županije. Kako bi se izbjegla stihija i neorganiziranost oko navedenog, kreiran je obrazac PONUDA ZA POMOĆ, ali za sada isključivo za pravne osobe za prikupljanje informacija o mogućoj pomoći.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije ovim putem obavještava i poziva sve pravne osobe s područja Brodsko-posavske županije, koje na bilo koji način žele pomoći stradalom području Petrinje i Siska, da informacije o načinu i vrsti pomoći iskažu popunjavanjem podataka u priloženoj tablici te da istu dostave na mail adresu Službe civilne zaštite Slavonski Brod (ŽC 112 Slavonski Brod): slavonskibrod112@civilna-zastita.hr te na znanje županijskom Stožeru civilne zaštite BPŽ na mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 SCZ Slavonski Brod će objedinjavati sve pristigle informacije odnosno ponude za pomoć te ih prosljeđivati na posebno kreiranu mail adresu za ove potrebe.

Oko načina organizacije i prikupljanja pomoći koju nude fizičke osobe, građani, pojedinci, udruge i ostali, obavijestit ćemo naknadno.

 

 

NAČELNIK STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

 

Stjepan Bošnjaković, dipl. ing.