Obavijest stanovništvu Općine Stara Gradiška

Obavijest stanovništvu Općine Stara Gradiška

Obavještavam stanovništvo naselja na području Općine Stara Gradiška da se prema podacima Hrvatskih voda, Centra za obranu od poplava sektora D, vrhunac vodostaja rijeke Save očekuje u jutarnjim satima 21.ožujka 2018.godine i to u visini od 850 cm.
Očekivana visina vodostaja znači da nema bojazni od izlijevanja rijeke preko nasipa, odnosno da će korito rijeke moći primiti toliku količinu vode.
Trenutni radovi na postavljanju zaštitnih nasipa od vreća s pijeskom i boks vreća uobičajene su i normalne preventivne mjere zaštite pri ovako visokom vodostaju.
Također, od strane stručnih službi vrši se redovni obilazak i pregled stanja cijelom dužinom nasipa.

Stoga još jednom naglašavam da je situacija pod kontrolom te ističem da nema potrebe za dizanjem i širenjem panike.

Ujedno, izražavam zahvalnost na pomoći u ljudstvu i opremi Hrvatskim vodama, Vodoprivredi Nova Gradiška, Hrvatskim šumama, tvrtkama DPO Fagus i Sava Stara Gradiška, Javnoj vatrogasnoj postrojbi Nova Gradiška. ,restoranu Složna Braća Novi Varoš i Klarić Commerce Kosovac.
Najveća pohvala ide našem DVD Donji Varoš i svim Starogradiščanima koji su se uključili i pomogli, ali i nadalje danonoćno poduzimaju sve potrebno da se ova situacija prevlada.

Obavijest vodostaj

banner ad

Comments are closed.